Vitaminen

We weten allemaal dat je vitamine binnenkrijgt via eten en drinken. Dit kunnen microgrammen zijn, maar ook milligrammen. Er zijn een aantal vitaminen die ons lichaam zelf kan aanmaken, en een aantal die je moet verkrijgen uit voedsel. 

Tijd voor Vitamine vertelt je meer over de werking van deze vitaminen, waar het in zit en hoeveel je er dagelijks van nodig hebt.

Selecteer een vitamine

Tijd voor Vitamine vertelt je alles over vitamine A, B, C, D, E en K. Kies hieronder een vitamine en leer hier meer over!

De vitamine die belangrijk is voor je groei, huid, ogen, haar, nagels en afweersysteem. Lees hier meer over vitamine A.

Vitamine B bestaat uit acht vitamines die belangrijk zijn voor de cellulaire stofwisseling. Lees hier meer!

Een vitamine voor de belangrijke processen in ons lichaam: vitamine C. Wij vertellen je hier meer over.

Door middel van zonlicht en voedsel wordt vitamine D aangemaakt. Wij vertellen je meer over wat vitamine D is en waar het in zit.

Vitamine E is een antioxidant die cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsel beschermen. Lees hier meer over de werking ervan.

Wanneer je bloedt, helpt vitamine K bij de bloedstolling. Het is te vinden in onder andere groente, lever, melk en olie. Ontdek hier meer!

Blog artikelen over vitaminen

Van vitamine A tot B12 en K, bij Tijd voor Vitamine vertellen we je alles wat je moet weten over vitaminen. Wij vertellen je onder meer over wat de vitamine is, waar het in zit en hoeveel je ervan nodig hebt. Ontdek onze artikelen over vitaminen hieronder!

Element 04