Waar zit vitamine E in?

Fav icon vitamine 01

Vitamine E in voeding: 10 bronnen van vitamine E

Vitamine E, in welke voeding zit dat precies? Wij vertellen je wat 10 bronnen van vitamine E zijn, zodat je precies weet waar je deze vitamine uit kunt halen. Ook lees je wat vitamine E olie en vitamine E crème voor je kunnen doen. Lees snel verder en ontdek meer over vitamine E.

Amandelen

Vitamine E in voeding is vooral in amandelen te vinden. Deze zijn rijk aan vitamine E. Hierbij kun je het beste voor rauwe amandelen kiezen. Ook amandelmelk en amandelolie bevatten veel vitamine E.

Rauwe zaden

Ook in rauwe zaten zit veel vitamine E. Hierbij kun je denken aan pompoenpitten, sesamzaadjes en zonnebloempitten. Vooral zonnebloempitten beschikken over veel vitamine E. Een hand vol zonnebloempitten zorgt er al voordat je aan 90% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine E komt. 

Spinazie

Spinazie is niet alleen rijk aan foliumzuur, ijzer en calcium. Het beschikt tevens over veel vitamine E. Eet dus wat vaker spinazie. Doe rauwe spinaziebladeren op een broodje of voeg het toe aan je maaltijd. Lekker en gezond.

Snijbieten

Snijbieten zijn erg gezond en staan bekend om het hoge vitamine K, A en C gehalte dat deze groenten bevatten. Uiteraard is deze groente ook rijk aan vitamine E.

Raapstelen

Raapstelen bevatten veel essentiële voedingsstoffen. Zo beschikken ze over vitamine K. A, C, foliumzuur en veel vitamine E.

Boerenkool

Boerenkool zit vol met belangrijke stoffen voor je lichaam, waaronder vitamine E. Als je een bord boerenkool eet, kom je al aan bijna de helft van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine E. 

Avocado

Avocado bevat niet alleen vitamine E, maar ook Omega 3 vetzuren. Eet je een hele avocado, dan krijg je al 4 milligram vitamine E binnen. 

Broccoli

Broccoli zit vol met vitamine E en bevat daarnaast nog vele andere voedingsstoffen die je gezondheid ten goede komen. Je kunt deze groente dan ook niet vaak genoeg aan je maaltijd toevoegen.

Olijven

Olijven bevatten veel vitamine E en zijn ook nog eens erg lekker. Doe ze door je salade of maak er lekkere borrelhapjes van. Met olijven zit je altijd goed. 

Pijnboompitten

Eet je een handvol pijnboompitten dan krijg je 2,6 milligram vitamine E binnen. Doe ze door een lekkere salade of gebruik ze bij andere koude gerechten. Ook lekker om te combineren met olijven.

Vitamine E olie

Vitamine E wordt veel in olie toegepast, zoals bak- en braadolie. Hierdoor voorzie je jouw gerechten van net wat extra vitamine E en kook je op een gezonde manier.

Vitamine E crème

Vitamine E wordt veel in crème gebruikt, omdat deze vitamine je huid nog meer laat stralen en strakker en egaler doet ogen. Deze vitamine zorgt ervoor dat puistjes afnemen en er ook minder snel oneffenheden of vlekjes op je gezicht zullen ontstaan.

Wil je meer lezen over vitamine E? Bekijk dan ook eens onze andere artikelen op Tijd voor Vitaminen, waar je nog veel meer interessante informatie kunt vinden over vitamine E. 

Recente blog artikelen