Welke multivitamines zijn er?

Fav icon vitamine 01

Multivitamine tabletten het multivitamine bruistablet zijn volop verkrijgbaar bij de drogist, maar wat zijn multivitamines eigenlijk en welke soorten multivitamines zijn er? Wij vertellen je wat multivitamines voor je lichaam kunnen doen en hoeveel van deze vitamines je per dag nodig hebt. Lees snel verder om meer te ontdekken over multivitamines.

Wat zijn multivitamines?

Wat zijn multivitamine tabletten? Dit zijn ook wel supplementen die beschikken over verschillende vitamines en mineralen. De elementen die de multivitamine bevat zijn verschillend per soort en merk multivitamine. Wel is het goed te weten dat alle 13 belangrijke vitamines en mineralen in de vitaminepil zitten.

Wat doen multivitamine tabletten voor je lichaam?

Je lichaam heeft vitamines en mineralen nodig om gezond en fit te blijven. Als je een gezond en gevarieerd eetpatroon hanteert, zal je al snel aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid mineralen en vitamines komen. Naast je dagelijkse voeding kan een vitaminepil je net even een extra steuntje geven om je fit te voelen en gezond in je vel te zitten.

In elke levensfase kunnen multivitamine tabletten een aanvulling zijn op je dagelijkse voeding. Sommige groepen kunnen dit juist goed gebruiken. Denk aan ouderen, rokers, mensen met overgewicht, mensen die veel te maken hebben met stress, mensen die medicatie gebruiken of mensen met erfelijke aandoeningen. Deze groepen kunnen door middel van een vitaminepil net even wat extra voedingsstoffen opnemen, wat helpt om tekorten in het lichaam te voorkomen. 

Welke multivitamines zijn er?

Er zijn diverse soorten multivitamines. Hoeveel vitaminen je per dag nodig hebt, is per specifieke vitamine verschillend. Dit betekent dat ook het aantal vitamines per voedingsmiddel kan verschillen. Welke verschillende vitaminen er zijn? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

-Vitamine B2
-Vitamine B3
-Vitamine B5
-Vitamine B6
-Vitamine B8
-Vitamine B11
-Vitamine B12
Vitamine C
-Vitamine D
-Vitamine E
Vitamine K

Deze vitamines worden gebundeld in multivitamine tabletten of een multivitamine bruistablet. Iedere vitamine heeft weer een specifieke functie in je lichaam en draagt bij aan verschillende processen. Wij vertellen je hieronder meer over het multivitamine bruistablet en multivitamine tabletten. 

Multivitamine tabletten en het multivitamine bruistablet

Het is niet veel voorkomend dat iemand slechts één extra vitamine nodig heeft. Soms weet je niet goed welke vitamines je extra moet nemen, waarbij multivitamine tabletten of een multivitamine bruistablet een uitkomst kan bieden. Zo weet je zeker dat je jouw dagelijkse behoefte kunt aanvullen. Let wel op dat je geen te hoge doseringen tabletten slikt en doe dit ook niet voor een te lange tijd. Een vitaminepil hoort altijd een aanvulling te zijn op gezonde en gevarieerde voeding. Het is dan ook niet de bedoeling dat je ongezond eet en dagelijks een vitaminepil slikt, want dat zal je niet helpen om aan je dagelijkse behoefte te komen.

Wil je meer lezen over vitaminen of zoek je informatie over een specifieke vitamine? Bekijk dan ook eens onze andere artikelen op Tijd voor Vitaminen voor nog veel meer interessante informatie. 


Recente blog artikelen