Vitamine shots als supplementen

Fav icon vitamine 01

In een gezond en gebalanceerd eetpatroon is het belangrijk dat je elke dag voldoende vitaminen binnenkrijgt. Vitaminen zijn essentieel want ze bevatten alle essentiële bouwstoffen die je lichaam nodig heeft om haar vitale activiteiten in stand te houden. De meeste vitaminen krijg je via je voeding binnen. Het is dus belangrijk dat je veel verschillende groenten en fruit door de week heen eet, want dit zijn de producten die de meeste vitaminen bevatten. 

Soms kan het toch voorkomen dat je niet alle vitaminen binnenkrijgt die je nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je allergisch bent voor een bepaald bestanddeel. In dat geval kunnen vitamine shots helpen. Vitamine shots zijn kleine geconcentreerde sappen die boordevol vitaminen zitten. Verschillende groente- en fruitsoorten worden samengeperst tot een sapje. Soms worden er ook supplementen aan de sapjes toegevoegd. In dit artikel lees je hoe je vitamine shots als supplement kunt gebruiken. 

Wat zijn vitamine shots 

Vitamine shots zijn kleine sapjes die een hoge concentratie aan vitaminen bevatten. Vaak worden er meerdere vitaminen samengeperst, zodat je in één keer heel veel vitaminen binnenkrijgt. Een vitamine shot dient niet als vervanging voor de dagelijkse vitaminen die je binnenkrijgt via je voeding. Het functioneert enkel als ondersteuning wanneer je een tekort hebt aan een bepaalde vitaminesoort. 

Een goed voorbeeld is een tekort aan vitamine D. Deze vitamine wordt voornamelijk door het lichaam zelf aangemaakt met behulp van het zonlicht. Daarnaast wordt vitamine D in verschillende soorten voeding gevonden als vis. Toch kan het voorkomen dat iemand weinig buiten komt en hierdoor weinig zonlicht opneemt. Daarnaast kan iemand ook een aversie hebben voor vis. In deze gevallen kunnen vitamine D shots een oplossing bieden. Je kunt bijvoorbeeld een shots abonnement nemen en op die manier toch voldoende vitaminen binnenkrijgen.  

Welke vitamineshot supplementen zijn er?

De meeste vitaminen die in onze voeding zitten, kunnen worden verwerkt in een vitamine shot. Deze voedingsproducten die rijk zijn aan vitaminen, en dan met name fruitsoorten, kunnen makkelijk tot een shotje worden samengeperst. De volgende vitaminen zijn erg populair als vitamine shot:

  • Vitamine C shots: dit is één van de belangrijkste vitaminen die ons lichaam nodig heeft. Het draagt namelijk bij aan de genezing van wonden en zorgt ervoor dat men geen scheurbuik krijgt. Deze vitamine wordt voornamelijk in vruchten als sinaasappels en mandarijnen gevonden. 
  • Vitamine D shots: een tekort aan vitamine D kan de groei van kinderen afremmen en leiden tot zwakke botten. Daarnaast wordt deze vitamine vooral via de zon verkregen. In de wintermaanden kan het dus moeilijk zijn om voldoende vitamine D binnen te krijgen. Een shotje vitamine D kan dan wonderen doen. 

Vitamine shots passen in een gebalanceerd dieet

Vitamine shots zijn niet alleen goed voor de gezondheid, ze kunnen ook helpen bij gewichtsverlies. Als je honger hebt, dan kun je ook een vitamineshot nemen in plaats van een ongezonde snack. Op deze manier stil je de honger en krijg je ook nog eens voldoende vitaminen binnen. Kortom, vitamine shots zijn multifunctioneel en horen thuis in een gezond leefpatroon. 

Recente blog artikelen