Vermoeidheid oplossen met vitaminen

Fav icon vitamine 01

Tips om vermoeidheid op te lossen

Last van vermoeidheid? Dit heeft vaak te maken met een verminderde weerstand. Gelukkig kunnen vitaminen je helpen om je weerstand te verbeteren. Wij hebben uitgezocht hoe je ervoor kunt zorgen dat je minder last hebt van vermoeidheidsklachten. Lees snel verder en ga je vermoeidheid te lijf met onze handige tips!

Deze vitaminen kunnen je helpen

Als je last van vermoeidheid hebt, kunnen de vitaminen B2, B3, B5, B6, B12 en C ervoor zorgen dat je extra energie krijgt. Maar waar zitten deze vitaminen precies in? Denk aan zuivel, groente en fruit, maar ook graanproducten. Zorg je dat je dit dagelijks eet, dan weet je zeker dat je voldoende vitaminen binnen zal krijgen. Je kunt eventueel ook een supplement slikken ter aanvulling op je dagelijkse voeding, maar doe dit niet als vervanging van gezonde voeding.

Neem extra magnesium of ijzer

Het kan ook zijn dat je een tekort aan magnesium of ijzer hebt. IJzer en magnesium zijn belangrijke mineralen die helpen vermoeidheidsklachten tegen te gaan. Als je een tekort aan magnesium hebt, kan dit leiden tot vermoeidheid. Heb je een tekort aan ijzer, dan kan dit uiteindelijk leiden tot bloedarmoede. IJzer en magnesium krijg je binnen via gezonde en gevarieerde voeding.

Zorg dat je meer vitamine D opneemt

Soms kun je een tekort hebben aan vitamine D. Zo zal je lichaam in de winter geen vitamine D uit zonlicht aanmaken. Dit betekent dat je het moet doen met de voorraad die je in de zomer opgebouwd hebt. Ga desondanks toch naar buiten en slik indien je een vitamine D tekort hebt een vitamine D supplement. Zo kun je zorgen voor een betere weerstand.

Eet gezond en gevarieerd

Gezond en gevarieerd eten is de sleutel tot een goed immuunsysteem. Als je gezond eet, dan krijgt je lichaam voldoende vitaminen en mineralen binnen. Probeer dus dagelijks gezonde voeding te eten en eet niet telkens hetzelfde. Zo krijgt je lichaam voldoende brandstoffen binnen en voel je je energieker.

Zorg voor voldoende beweging

Onze laatste tip: zorg ervoor dat je voldoende beweegt. Zo ga je je namelijk fitter voelen. Dit betekent dat je elke dag minimaal een half uur intensief moet bewegen of sporten. Je kunt een wandeling maken in de frisse buitenlucht, gaan hardlopen, de sportschool bezoeken of zwemmen in het lokale zwembad. Door voldoende te bewegen, zal je bloedsomloop sneller verlopen. Hierdoor kunnen je witte bloedcellen je beter beschermen tegen diverse virussen. Hierdoor zal je minder snel ziek worden. Zorg er daarnaast voor dat je nodige vitaminen en mineralen opneemt en je zit helemaal goed.

Minder vermoeidheidsklachten? Ga meteen aan de slag

Wil jij minder last van vermoeidheid en de bijkomende vermoeidheidsklachten? Ga dan meteen aan de slag met onze tips. Door te zorgen voor voldoende vitaminen en mineralen in je lichaam door gezond te eten, door te bewegen en eventueel supplementen te slikken, voel jij je straks weer topfit. Wij wensen je veel succes!

Recente blog artikelen