Keratine en arganolie

Fav icon vitamine 01

Alles over keratine en arganolie

Keratine en arganolie, wat zijn dit voor producten en wat zijn de verschillen tussen beide? Zowel arganolie als keratine zijn ingrediënten die wonderen doen voor je haar op het gebied van voeding, hydratatie en verzorging. Zo zorgt keratine ervoor dat jouw haar glad en glanzend is en zorgt arganolie ervoor dat jouw haar voldoende gevoed wordt. Wij vertellen je alles over keratine en arganolie. Lees snel verder voor meer informatie.

Arganolie, wat is dat?

Arganolie is ook wel een plantaardige oliesoort die afkomstig is van arganvruchten. Deze groeien vooral in Marokko. De arganolie wint men uit arganvruchten door deze koud te persen. Hierdoor blijven alle waardevolle stoffen van arganolie behouden. Maar over welke waardevolle stoffen beschikt arganolie precies? Pure arganolie beschikt over diverse essentiële vetzuren, waaronder antioxidanten en omega 6. Tevens is arganolie rijk aan vitamine E. Hierdoor zorgt arganolie voor een optimale bescherming van je haar en wordt je haar gevoed en gehydrateerd. Ook zal je haar zachter aanvoelen.

Producten met arganolie

Er zijn diverse producten waar arganolie aan toegevoegd is. Denk aan shampoo, conditioners, haarmaskers en haarolie. Arganolie werkt in deze producten beschermend, verzachtend, hydraterend en ondersteunt het herstellend vermogen van je haar. Ook zal je haar goede bescherming krijgen tegen schadelijke invloeden van buitenaf en glanst je haar meer.

Keratine, wat is dat?

Keratine zorgt er net als arganolie voor dat je haar gladder wordt en intensieve verzorging krijgt. Echter, keratine is vooral geschikt voor droog en beschadigd haar. Keratine zorgt er als proteïne voor dat je haar van binnen en buiten gezond is. Als je haar te weinig keratine bevat, wordt het sneller dof of droog en kan het sneller uitvallen en afbreken. Keratine wordt sneller afgebroken door hitte (denk aan de krul- en stijltang) en UV-straling.

Welke producten bevatten keratine?

Er zijn diverse producten die keratine bevatten. Zo zijn er speciale shampoos, conditioners en haarmaskers waar keratine aan is toegevoegd. Door deze producten te gebruiken, zal je haar meer gaan glanzen, sterker worden en ook gladder aanvoelen. De keratine in de producten zorgt ervoor dat dof haar verdwijnt en ook minder droog wordt. Ook zal je haar minder snel gaan pluizen.

Verschillen tussen arganolie en keratine

Zowel arganolie als keratine zijn beide verzorgende en voedende producten. Echter, er zijn wel enkele verschillen. Zo zijn de ingrediënten niet hetzelfde. Arganolie is namelijk een plantaardige oliesoort. Keratine is een lichaamseigen proteïne. Arganolie zorgt voor een intensieve verzorging van je haar. Hetzelfde doet keratine, maar hierbij zorgt keratine er net iets meer voor dat je haar herstelt en krachtiger wordt. Ook maakt keratine je haar net iets gladder. Mocht je last hebben van droog en beschadigd haar, dan kan arganolie gebruiken een goede oplossing zijn. Als je haar pluizig of dof is, kun je het beste keratine gebruiken. Als je beide soorten haarolie langdurig gebruikt, zal je uiteindelijk het beste resultaat krijgen.

Weet jij al of je voor producten met arganolie of keratine kiest?

Recente blog artikelen